Menu

Laseroperationer – fördelar och nackdelar

Laser SurgeryLaseroperationer har blivit vanligare med åren och är ett effektivt sätt att bli av med synskadan för gott, efteråt behövs varken linser eller glasögon igen. Alla ögon och synfel går inte att operera, men tekniken går framåt hela tiden och allt fler kan använda sig av den här metoden nu.

Nackdelar

En nackdel med laseroperationer är att det kostar ganska mycket, priset varierar kraftigt men vanligast är från 15 000 och uppåt. Kostnaden kan få många att backa, men om man tänker på vad det annars kostar att ha glasögon eller linser livet ut kan det vara en bra investering.

Det finns heller inga garantier för att synfelet blir helt korrigerat, man räknar med att ca 10% inte blir av med synfelet helt och hållet. I vissa fall kan en ny operation krävas för att det ska bli bra.

Fördelar

Fördelarna är såklart att man förhoppningsvis slipper synfelet för resten av livet och att inga linser eller glasögon längre behövs och kostnaden är en engångsbetalning. Operationen fungerar på flera olika sorters synfel, såsom översynthet, närsynthet och astigmatism. Det finns heller ingen övre åldersgräns för när man kan göra operationen, utan alla över 20 som har ett korrigerbart synfel kan göra operationen när som helst. Enda kravet är att ditt synfel inte får ha förändrats åt något håll under de senaste två åren.

Billigare utomlands

För att hålla kostnaderna på en rimlig nivå är det många som åker utomlands för att utföra operationen. Medan det i Sverige kan kosta upp emot 100 000:- att utföra en operation går det i många andra länder att göra en laseroperation för bara några tusenlappar. Självklart är alternativet en aning krångligare men det går att spara mycket pengar på det, dessutom kanske kombinera resan med andra nöjen när man ändå sparar in kraftigt med pengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *