Menu

Vilka glasögon passar mig?

Which glasses suit meÄr du en av alla de som upprepade gånger har sagt “nej men jag passar verkligen inte i några glasögon”? I så fall är det dags att sluta med det. Måhända att det är få människor som passar i alla olika modeller som finns, men det finns garanterat något par för alla.

Anledningen till att många anser att de ser fula eller konstiga ut i glasögon, är helt enkelt att de inte hunnit vänja sig. Eller så har de bara provat en eller ett fåtal modeller och därigenom dömt ut alla.

Lita på optikern

Det bästa är att fråga någon som aldrig tidigare sett dig eller inte ser dig särskilt ofta, till exempel optikern själv. Många tror att de säger att allt ser bra ut eftersom de vill sälja så mycket som möjligt men de rutinerade glasögonförsäljarna vet att ärlighet varar längst, och genom att lägga ner tid på kunden så hittar man ett par bra som båda tycker passar perfekt vilket gör kunden nöjd och återkommande.

Gå efter ansiktsform

För att få en enkel uppfattning om vilka glasögon som passar dig bäst är det ansiktsformen man ska titta på. Ansiktsformen delas upp i fyra olika grupper; Runt, Ovalt, Fyrkantigt och Hjärtformat. Ställer man sig framför en spegel och har dessa fyra former i minnet ser man ganska snabbt vilken grupp man själv tillhör. Så vilka glasögon passar då till respektive form?

  • Oval

De som har ett ovalt ansikte kan ha nästan vilka glasögon som helst, gärna ett par lite större som sticker ut lite mer.

  • Rund

Ett runt ansikte gör sig bäst i horisontellt avlånga glasögon, tänk att de ska skapa en rand över ögonen, undvik klotrunda och kvadratiska former.

  • Hjärtformad

När ansiktet är väldigt smalt neråt och bredare uppåt är det bäst med glasögon som inte syns så mycket, prova ett par utan eller med väldigt tunn ram.

  • Fyrkantigt

Fyrkantiga ansikten ser lätt avlånga ut, och behöver något som bryter av, här är tjocka bågar bra, gärna som är lite tjockare i överkant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *